Cum sa-ti alegi o cutie portbagaj potrivita

on
Categories: Fără categorie

In fiecare an iti faci planuri de vacanta sau de concediu, dar de fiecare data parca nu ai suficient spatiu pentru bagajele pe care le aduci cu tine. Indiferent ca mergi in concediu la mare sau la munte, ori ca esti pregatit sa pleci in city break-ul mult asteptat spatiul pentru bagaje iti cam da batai de cap.

E normal ca acest lucru sa se intample deoarece oricat de bine ai planificat lucrurile intotdeauna vor exista situatii in care hainele celor mici sau accesoriile de pescuit parca nu au cum sa mai incapa printre celelalte bagaje.

Pentru momentele in care bagajele sunt pur si simplu prea multe pentru calatoria ta e cazul sa te gandesti la solutii eficiente de transport. Asa ca exista doua optiuni simple. Fie te vei inghesui in masina alaturi de bagaje, iar calatoria va fi una inconfortabila si lunga. Fie poti alege solutia optima de transport de care vei beneficia daca vei alege sa folosesti o cutie portbagaj potrivita nevoilor tale.

Ce este o cutie portbagaj si cat de utila este?

Cutiile portbagaj reprezinta practic un portbagaj in plus pe care-l poti atasa de autoturismul tau. Cutia portbagaj iti ofera spatiu in plus de depozitare atunci cand ai nevoie sa pleci la drum lung cu bagaje mai multe.

In plus cutia portbagaj poate sa fie utila si pentru transportarea echipamentului tau de pescuit sau carutul celui mic daca mergeti la plimbare in parc sau in vizita la prieteni. 

 

Totodata, o cutie portbagaj se poate plia nevoilor tale atunci cand ai nevoie pur si simplu de spatiu pentru depozitare. Cutia portbagaj este utila si pentru calatoriile cu cortul deoarece poti depozita corturi de dimensiuni mari, saci de dormit si isoprene sau orice alte accesorii de care ai nevoie pentru camping.

Cutia portbagaj, un accesoriu auto foarte util

O cutie portbagaj poate fi foarte utila si pentru momentele in care ai plecat alaturi de prieteni sau familie in orice fel de calatorie. Intr-o cutie portbagaj poti depozita cu usurinta o sumedenie de bagaje compartimentate in genti sau rucsaci.

Cutiile portbagaj au diverse dimensiuni si capacitati volumetrice. Practic capacitatea de transport a unei cutii portbagaj este data de valoarea volumetrica. Cu toate acestea e important sa intelegeti ca forma cutiei influenteaza capacitatea tipul bagajelor pe care le transportati. In functie de forma cutiei, exista posibiltatea sa nu va incapa trolere de dimensiuni foarte mari.

Tocmai din acest motiv recomandam sa se folositi genti de voiaj mai mult decat trolerele. Folosirea unui troler te va limita deoarece nu poti schimba forma acestuia. Pe de alta parte folosirea genitlor de voiaj iti permite sa le modelezi mai usor in cutia portbagaj. In plus, trolerele pot fi foarte grele si incomode de folosit.

Menabo produce o serie de accesorii de voiaj precum genti speciale de bagaje, ghiozdane de hiking, organizatoare de portbagaj si alte solutii de aranjare a bagajelor tale.

Capacitatea maxima de transport in kilograme pe care o poate transporta fiecare cutie poate fi diferita, 50kg sau 75kg. Diferentele de greutate sunt date de sistemul de prindere pe bare si tipul „fundului” cutiei.

Chiar daca se specifica faptul ca o cutie portbagaj poata transporta 50 sau 75kg intotdeauna sa luati in considerare si capacitatea maxima de transport a barele transversale montate pe masina.

Mai exact tineti cont ca greutatea maxima a bagajelor este egala cu capacitatea maxima a cutiei in kg si  greutatea cutie portbagaj plus greutatea maxima pe care pot barele sa le suporte luand in calcul si greutatea cutiei.

Practic, daca barele dumneavoastra suporta 50kg, cutia de portbagaj poata cara 50kg si greutatea efectiva a cutiei este de 15kg, mai puteti cara bagaje cu greutate maxima 35kg.

Orice cutie portbagaj are nevoie de un sistem de montaj special gandit. Cutiile portbagaj de la Menabo se pot prinde pe bare transversale si astfel se asigura un mecanism prin care tu aduci cu tine tot ce-ti trebuie in vacanta.

Cum se monteaza o cutie portbagaj?

Pentru a putea folosi o cutie portbagaj ai nevoie de bare transversale montate corect pe autoturismul tau. Cutia portbagaj se va monta, sau mai bine zis, se va prinde de barele transversale ale masinii.

Cutiile portbagaj au sisteme de prindere care se muleaza pe barele transversale ale masinii tale. Sstemele de prindere ale cutiei portbagaj trebuie sa se potriveasca si cu barele auto pe care le ai. Asta este o conditie minima deoarece cutiile pot veni cu sisteme diferite de prindere pentru barele transversale. 

Este bine de stiut faptul ca unele cutii au sistem de prindere tip U, in timp ce alte modele de cutii portbagaj pot avea sistem de prindere tip T. Care este diferenta dintre aceste prinderi?

Sistemele de tip T se inseareaza pe canalul barelor transversale in timp ce sistemele de prindere tip U vor cuprinde barele transversale prin exterior.

Cat de sigure sunt cutiile portbagaj?

Cutiile portbagaj sunt gandite in asa fel incat sa fie sigure pe toata durata transportului atat pentru tine cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Cutiile portbagaj produse de Menabo au forma aerodinamica testata pentru ca bagajul tau sa nu fie afectat in niciun fel pe toata durata transportului.

In plus, cutiile portbagaj de la Menabo sunt certificate TUV test si City Crash Test, ceea ce le face accesorii auto sigure.

Cu toate acestea este important sa respectati toate specificatiile si indicatiile cu care vine la pachet orice cutie portbagaj Menabo.  Circulatia rutiera cu o cutie portbagaj presupune respectarea unor conditii. 

Menabo recomanda ca atunci cand circulci cu o cutie portbagaj montata pe masina sa ai o viteza maxima indicate. Depasirea acestei viteze te va face responsabil de nerespectarea indicatiilor de folosire a produsului.  

Totodata, cutiile portbagaj au prevazute sisteme de siguranta, antifurt, pe care producatorul le integreaza din motive de siguranta. Iti poti lasa cutia sau bagajele in siguranta pentru momentele in care ai ajuns in parcarea hotelului sau aproape de plaja.

Cum imi aleg cutia portbagaj potrivita?

Alegerea unei cutii portbagaj se face doar tinand cont de nevoile tale. Doar tu cunosti  numarul de bagaje sau capacitatea volumetrica de care ai nevoie atunci cand pleci in calatorii. Alegerea cutiei portbagaj tine si de autoturismul pe care o vei monta. Nu uita nici de elementul barelor transversale care vor stabili capacitatea maxima de transport pe care o vei putea avea cu a ta cutie portbagaj. 

Atunci cand iti alegi cutia portbagaj tine cont si de aspectul autoturismului tau, dimensiunile acestuia, dar si culoarea si aerodinamicitatea. Pentru orice calatorie sau drum lung cutia portbagaj te va ajuta sa iti transporti numarul necesar de bagaje.

Daca ai nelamuriri cu privire la cum sa iti alegi cutia portbagaj noi te putem ajuta. Contacteaza-ne la numarul de telefon 0786036818. Poti vizita showroom-ul Menabo Romania aflat pe strada Traian Popovici nr. 77 Bucuresti, zona PIata Alba Iulia.