Cum iti alegi un suport bicicleta potrivit

on
Categories: Fără categorie

Ca in fiecare an te pregatesti pentru sezonul de vara si iti planifici deja vacantele, plecarile in concediu sau city break-urile in orasele pe care vrei sa le vizitezi. Totodata, pentru sezonul de vara sigur iti vei face timp si pentru plimbarile relaxante cu bicicleta alaturi de familie  sau impreuna cu prietenii. In ultima perioada din ce in ce mai multi dintre noi au inceput sa foloseasca bicicleta fie pentru sport si relaxare, fie pentru transportul de zi cu zi. 

Asta inseamna ca daca si tu esti unul dintre cei care folosesc bicicleta pentru a face sport si miscare vei avea nevoie de un mod simplu si eficient de a-ti transporta biclele. Pentru momentele in care vei pregati aventurile de vara la pedalat impreuna cu prietenii gandeste-te cum va veti transporta bicicletele cat mai usor.

Indiferent de distanta pe care iti transporti bicicletele e bine sa o faci intr-un mod siguri si eficient. Mai exact, este important sa le transporti in asa fel incat sa nu le provoci daune biclelor, dar nici sa te expui vreunui risc. Exista cauzi si situatii in care unii aleg sa isi transporte bicicletele in interiorul masinii.

Acest lucru reprezinta un risc major pentru toti cei care se afla in autoturism si chiar si pentru ceilalti participanti la trafic. In momentul in care bicicletele sunt transportate in masina la orice impact sau franare acestea se pot transforma in arme albe si pot ranii pasagerii sau alti participanti la trafic.

Solutia eficienta pentru transportarea bicicletelor? Un suport bicicleta potrivit

Cea mai buna si mai eficienta metoda de a transporta bicicletele fie pana in parc, fie pe traseul preferat din padure pentru mountainbiking, este folosirea unui suport de bicicleta corespunzator cu nevoile tale.

Suporturile de bicicleta sunt accesorii auto care se pot atasa sau prinde de autoturism si pot transporta de la una pana la 4 biciclete. Suporturile de bicicleta sunt gandite, testate si omologate pentru a indeplini toate conditiile de siguranta atunci cand sunt folosite.

In acesta categorie de suporturi se afla si cele produse de Menabo. Mai exact intreaga gama de suporturi de bicicleta Menabo sunt testate si omologate TUV Test si City Crash Test pentru circulatia rutiera.

Suporturile de bicicleta se impart in mai multe categorii in functie de nevoile fiecaruia dintre noi. Mai exact, ai putea considera ca impartirea suporturilor de bicicleta se face in functie de modul de prindere al acestora de autoturismul pe care sunt montate. 

Astfel, suporturile de bicla pot fi impartiti in felul urmator:

-Suport bicicleta cu prindere pe bare transversale

-Suport bicicleta cu prindere pe haion sau portbagaj

-Suport bicicleta cu prindere pe carlig de remorcare

De fiecare data cand vei dori sa iti alegi un suport de bicicleta gandeste-te in primul rand cate bicle vei dori de fapt sa transporti. In general suporturile de bicicleta pe carlig au capacitate mai mare de transport, insa cele pe bare transversale sunt mai usor de depozitat chiar daca pot transporta maximum o bicicleta.

Mai jos vom vorbi despre fiecare suport de bicicleta in parte si vom expune avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ei. Pentru inceput avem suporturile de bicicleta cu prindere pe bare transversale.

Suporturile pe bare transversale, prindere rapida, montaj usor

In primul rand pentru a opta pentru un astfel de produs trebuie sa ai bare transversale montate pe autoturism. Trebuie sa iti alegi un model de bare transversale compatibil cu autoturismul tau, iar apoi sa te asiguri ca sunt montate corespunzator cu instructiunile primite la pachet.

Eficienta transportului biclelor tale tine foarte mult de felul in care iti vei monta produsele pe masina.

Mai intai trebuie sa te decizi cate biciclete vei transporta de fapt. Apoi, trebuie sa tineti cont de greutatea pe care bicicletele o vor adauga pe suport si implicit pe autoturism. 

Menabo recomanda ca niciodata sa nu supraincarcati suportul. Oricum pe toate ambalajele produselor este specificata greutatea maxim admisa de transport. 

Pe deasupra in momentul in care va alegeti suportul tineti cont si de grosimea cadrului bicicletei. Acest lucru se face foarte usor cu ajutorul unei rulete. Luati circumferinta cadrului sau, in cazul unor biciclete se specifica direct pe cadru ce dimensiune are acesta. 

Suporturile de bicicleta au ca principal rol pastrarea in siguranta a biclelor tale. Pe deasupra anumite categorii de suporti pe bare au si sisteme antifurt. Aceste sisteme se impart in doua categorii. 

Prima categorie, sistem antifurt special pentru suport, adica vei putea lasa suportul montat pe masina fara probleme.

A doua categorie, sistem antifurt pentru biclele atasate de suport, adica poti sta fara griji daca in drumul tau ai parcat masina undeva si nu vrei sa mai desfaci bicicletele de pe suport.

Suporturile pe bare transversale Imi mentin biclele in siguranta? 

Suporturile de bicicleta sunt fabricate din materiale rezistente la intemperii, expunere la soare sau orice alti elementi externi. Acestia sunt fabircati fie din otel, fie din aluminiu. Ambele materiale mentionate ofera durabilitate in timp, iar ceea ce alegi tu este strict personal.

Cum montez un suport de bicicleta pe bare transversale?

Mai intai de toate trebuie sa ai bare auto pe masina. Asta-i regula numarul 1. Apoi, te vei gandi in ce pare a barelor vei monta suportul. Foloseste o ruleta pentru a imparti exact spatial alocat pe bare pentru suport.

Apoi vei monta pur si simplu produsul. Montajul suportilor de bicle nu dureaza foarte mult. Un montaj corect se poate face in maximum 8-10 minute. Avantajul este ca nu ai nevoie de chesi speciale pentru a duce operatiunea la bun sfarsit.  

Un avantaj pe care trebui sa-l ai in minte, daca ai optat pentru un astfel de suport, este ca suportii pe barele plafon sunt printre cei mai siguri disponibili pe piata. Asa ca, daca ai probleme in alegerea suportului potrivit pentru tine, te asteptam in showroom-ul SuportBicicleta si iti vom da o mana de ajutor.

Suporturile de bicicleta pe haion sau portbagaj, foarte usor de montat

Suporturile care se prind direct de haionul sau portbagajul autoturismului sunt cele mai usoare de montat, iar acest lucru este un avantaj foarte mare deoarece nu pierzi timp pretios. In cazul in care masina nu are din fabricatie haion trebuie sa optezi pentru un alt model de suport deoarece montajul fortat si necorespunzator nu este indicat. 

Nu iti recomandam sa fortezi acest montaj deoarece iti risti bicicletele, masina si chiar si viata celorlalti participanti la trafic daca suportul nu este montat corect. Inainte de a monta suportul pe haionul masinii ar fi util daca l-ai curata. E important ca suprafetele de contact ale suportului sa aiba aderenta cat mai sporita cu geamul masinii. 

Pe deasupra e important ca inainte sa iti montezi suportul pe masina sa respecti sarcina maxima de incarcare a acestuia. Vei gasi specificatiile producatorului Menabo pentru suportii pe haion. De ce e important sa respecti aceasta sarcina maxima?

Orice depasire a valorii indicate ar putea sa duca la deteriorarea haionului, distrugerea suportului, a bicicletelor sau in cazuri extrem de speciale depasirea capacitatii maxime de transport poate desprinde suportul de pe masina. 

Asigura-te ca masina este compatibila cu suportul pe care l-ai ales. In general suporturile cu prindere pe haion vor avea incluse, pe langa clemele si tampoanele din cauciuc, un set de chingi de sustinere pe care e musai sa le atasezi de autoturism asa cum se specifica si in instructiunile de montaj. 

Suporturile de bicicleta cu prindere pe haion de la Menabo sunt certificate TUV test si City Crash. Aceste certificari reprezinta garantia cu care producatorul Menabo se obliga sa ofere siguranta in transport atunci cand tu iti vei transporta bicicletele montate in suport.

Suporturile de bicicleta cu prindere pe haion reprezinta o solutie rapida si usoara de a-ti transporta bicicletele. Pe deasupra acest model de suport de bicicleta este usor de depozitat in momentele in care nu il folosesti.

Suporturile de bicicleta pe carlig de remorcare, capacitate mare de transport

Pentru a putea folosi un suport de bicicleta cu prindere pe carlig  tine cont de faptul ca ai nevoie de carlig de remorcare la masina instalat corect si cu priza electrica functionala.  

Producatorii de suporturi de bicicleta nu recomanda ca aceste accesorii auto sa fie instalate pe altceva in afara de carligul de remorcare. Asa ca improvizatiile la montaj nu sunt recomandate. Apoi, in afara de existenta carligului de remorcare trebuie sa te asiguri ca autoturismul tau are instalatia electrica functionala in totalitate. De ce?

Practic, prinderea suportului de carligul de remorcare se poate face prin doua metode. Exista suporti cu prindere prin surub clasic, dar si suporti care se ataseaza de carlig printr-o maneta speciala. 

Pentru ca suportul de bicla vine la pachet cu triple speciale pentru stopurile spate montate pe suport. Aceste stopuri confera un element in plus de siguranta incat sa fiti vizibil permanent in trafic. 

Instalatia electrica se cupleaza, mai exact, cu tripla printr-o mufa speciala cu 7 sau 13 pini. Trebuie sa va asigurati de fiecare data ca atunci cand ati montat suportul ati cuplat si tripla prin intermediul mufei speciale.

Revenind la carligul de remorcare, este important de stiu ca acesta trebuie sa fie cu capat tip nuca. Asa ca, inainte de a achizitiona un suport pe carlig verificati masina pentru a indeplini toate conditiile de compatibilitate.

Folosind un suport de bicicleta cu prindere pe carlig poti transporta maximum 4 biciclete in acelasi timp. De fapt, acest tip de suporti sunt printre cei cu capacitate mare de transport de biciclete. Apoi, anumite modele de suporti pe carlig permit transportul si al bicicletelor electrice sau Fat Bike-urilor.  

Daca va cumparati acesti suporti pentru a transporta doar biciclete electrice trebuie, totodata, sa verificati ca sistemul de prindere al suportului este adaptat pentru e-bikes. 

Producatorii de suporti pe carlig atrag atentia ca de fiecare data cand plecati la drum cu suportul incarcat sa nu depasiti sarcina maxim admisa. Acest lucru ar putea pune in pericol viata voastra, dar si a celorlalti participant la trafic. Producatorii de suporti pe carlig au inclus, la anumite modele, in functie de gama sisteme antifurt pentru suporti, dar si pentru bicicletele montate in acesta.

Nu este nevoie sa va faceti griji ca nu veti mai avea acces la portbagajul masinii atunci cand suportul e montat. Produsele de acest tip au inclusa functie de rabatare, astfel incat, tu sa ai acces la spatele masinii oricand vrei. 

Poti afla mai multe detalii si sfaturi, idei sau consulatanta, cu privire la suporti de biciclete daca vizitati showroom-ul Menabo Romania din strada Traian Popovici numarul 77 Bucuresti. Telefon 0786 036 818.